Mary-Ann Art Consultants

Projecten

Erasmiaans Gymnasium

In het schooljaar 2008-2009 vierde het Erasmiaans Gymnasium te Rotterdam haar 680ste lustrumjaar. Dit lustrum stond helemaal in het teken van Erasmus. Mary-Ann Art Consultants heeft op verzoek van de school meegeholpen aan het ontwikkelen en uitvoeren van creatieve projecten voor alle leerlingen per leerjaar. Participatie van zoveel mogelijk leerlingen was hierbij het uitgangspunt. Met behulp van de leerlingen is een lustrum kledinglijn ontworpen, bestaande uit o.a. stropdassen, boxershorts en jacks.

 

De leerlingen van leerjaar 6 hebben Erasmusbier gebrouwen bij bierbrouwerij De Pelgrim en hebben onder begeleiding van Mary-Ann Art Consultants zelf het etiket ontworpen.

 

Als klap op de vuurpijl heeft de jonge kunstenares Emma Jane Wilson een kunstwerk gemaakt, dat de wisselwerking tussen het Erasmiaans Gymnasium en de stad Rotterdam uitbeeldt. Het kunstwerk heeft als basis gediend voor een exclusieve oplage van 250 litho"s. Elke litho is persoonlijk genummerd en gesigneerd door de kunstenares en voorzien van een certificaat van echtheid.
Het kunstwerk van Emma is ook afgebeeld op 5000 verjaardagskalenders, die zijn uitgedeeld door leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium aan leerlingen van hun oude basisscholen. De 12 andere afbeeldingen op de kalenders zijn gemaakt door de leerlingen zelf. Mary-Ann Art Consultants heeft de kalenders laten opmaken en drukken bij Drukkerij Brinkman.

 

©Floyd vd Graaf, Ontwerp bieretiket

©Floyd vd Graaf,
Ontwerp bieretiket

©Emma Jane Wilson, Litho

©Emma Jane Wilson,
Litho